Elin

2009-03-14
11:40:00

Det Bruna Ögonen Hemlighet! del 6


Del 6

När jag vakna på morgonen, var det tyst utaför dörren, men han satt säkert kvar där. Jag kläde på mig samma kläder som dagen innan och sminka mig, la ner allt som jag behövde i väskan och öppna balkongdörren, jag smög fram till dörren och låste upp så jag kunde komma in sen när jag kom hem. Försiktig, försiktigt vred jag om låset och sprang ut på balkongen och stängde dörren. Jag såg att pappa slita upp dörren genom fönstret, fort klätra jag upp på räket och tog tag i vattenränan bredvid och åkte ner och sprang så fort jag kunde där i från. Jag visst att pappa aldrig skulle följa efter, när jag kommit ut på vägen så började jag gå sakta till lekparken. Klockan var bara halv 11 och vi skulle träffas kvart i 12, men sitter heldre här än att något händer hemma. Tar upp ciggpaketet från väskan och tänder en cigg, tar några bloss av ciggen och lutar mig bakåt. tiden rinner väg ganska snabbt och Bill och Tom kommer.
- Hej, har du suttit ät långe, frågar Bill för dom är lite sena som igår
- Ja, jag har settat här sen halv 11, sa jag
- Varför har du gjort de? fråga Bill. Jag skakar på huvudet och reser mig upp.
- Ska vi gå. säger jag och går mot dom, vi börjar går till prkeringen, bilen vi skulle åka kommer precis när vi kommer dit.
- Vilken tajmning, säger Tom och springer till bilen och öppnar en av dörrarna där bak, Bill går runt och hoppar in på andra sida och jag går in på den sidan tom håller upp dörren på.
- Damerna först, säger dom när jag hoppar in och blinkar med ena ögat.
- Jag är väl ingen dam än på ett tag, sa jag och skratta till.
- Nej, det är du inte, hur gammal är du? frågade Bill som nu satt bedvid mig.
- 16, ni då? fråga jag tillbaka.
- 17, sa Tom
- Dom två andra killarna, som sitter fram är 18, och 19, sa Bill, innan jag hann säga något efter det Tom sakt, jag nicka bara på huvudet. Bil resan gick fort och vi var redan inne i replokalen, den var en ganska liten lokal som låg någon stans i en källare, det var en soffa och ett bort, framör det stod gitarer och allt sånt dom behövde. Jag satte mig i soffan med Tom satte på sig sin gitarr och Bill ställde sig vid micken, dom andra två som jag inte visste vad dom hete än, en av dom satte sig vid trummorna och den andra satte på sig basen. Dom börja spela en låt som Bill skrivit själv, efter några låtar kom dom och satte sig bredvid mig.
- Vad bra ni är, sa jag, Båda två log och tackde.
- Hur länge har ni spelat? fråga jag och båda böja tänka, det syntes på hela dom att dom tänkte.
- 5 år tror jag, sa Bill efter ett tag.
- är det inte 6 år? sa Tom. Dom spela några till låtar sen skulle vi dra.

Vi hoppa in i bilen och åkte, hela den korta resan var det helt tyst, ingen sa ett skit. Dom släppte av oss på parkeringen dom hämtat oss på och åkte i väg, vi stod där tills bilden inte sytes mer.
- Gud jag måste duscha, är helt svättig, sa Tom och lukta sig under armarna.
- Gå upp och duscha då, vi är ute och väntar på dig, sa Bill och vi började gå, Tom svängde in i trapphuset och vi forsatte till lekparken. Jag tog upp en cigg och tände den.
- Gud va skönt, det var ett tag sen nu, jag jag och tog ett bloss och titta på Bill, han var så söt, han ögen kan man drukna i, samma med Toms ögon. Vi gick och satte oss vid bänkarna. Vi satt och prata ett stund själva, den var så underbart att bara vara med honom. Sen kom Tom och störde.
- Vad gulliga ni ser ut när ni sitter så tillsammans och prata, sa han och blicka med ögat, Bill titta på Tom och gav honom en blick jag inte kunde tyda. Tom satte sig på andra sidan om mig, jag som satt vriden åt Bills håll fick vrida mig och luta mig bakåt på den äckliga bänken för att kunna se båda två.
- Kan jag få en cigg?, frågade Tom, Jag tog upp ciggpaketet och gav honom en, jag tog också en. Han hade en egen tändare denna gång så behövde inte tända den åt honom.
- Ska inte du ha en? frågade jag Bill och räkte fram honom ciggpaketet.
- Jag har aldrig testat röka, sa han
- Men det gör inget, jag lär dig hur man ska göra. Jag tog upp en cigg från paketet och tände den åt honom.
- Så här gör du, sa jag och togg ett bloss, han testade och drog ett halsbloss så han börja hosta, jag log åt honom och tom började skratta.
- Skratta inte Tom, det är inte kul, dra in det i munen först och sen säger du pepparkaka när du andas in, och sen är det bara att blåsa ut, förklara jag för Bill, han gjorde som jag sa och det gick mycket bättre denna gång.
- Jag börjar bli hungrig, sa jag och höl handen för magen som lät jätte mycket.
- Jag med, sa dom båda två samtidigt.
- Vi går till pizzerian och äter, sa Tom. Jag och Bill nicka och så reste vi oss och gick, Jag smsa min mamma och sa att jag åt där så hon inte gjorde mat åt mig med. fick gick fort dit, pizzerian låg nästan vid kosken som jag alltid går tll och köper cigg. Vi gick in och bästelde, jag tog en kebabtallrik och dom andra tog någon pizza. Vi satte oss vid ett bord vid ett av hören av bygnaden. Det dröjde inte länge tills våran mat kom och vi började äta. Vi sitter där och pratar jätte länge.
- Vi stänger nu, kom en av dom som jobbar där fram till oss och sa. Vi reste oss upp och tacka för maten och gick. Jag titta på mobilen, den var 11
- Fan, jag måste va hemma om en halvtimme, vi måste skyda oss, sa jag och börja gå snabbare, dom kom snabbt i kap mig och vi var nu vid lekparken där vi skildes åt, jag sprang nästan hem, inte för att jag ville hem, men jag måste ju. Jag öppna dörren försiktigt och tog av mig skorna, jag tog skorna i handen och smög upp för trappan, Jag titta upp mot mitt rum, det var ingen där så jag sprang dit och öppnade dörren och stod bara där och gapa, som om jag sätt ett spöke...